Depressie

Depressie therapie

Bijna iedereen heeft zich wel eens depressief gevoeld en kent gevoelens van neerslachtigheid, verdriet en ongelukkig zijn.

Soms kan dit zo sterk zijn en zo langdurig aanhouden, dat het je normale dagelijkse functioneren in de weg staat. Misschien heb je ook wel last van slapeloosheid, gebrek aan eetlust, concentratieproblemen, vermoeidheid, een negatief zelfbeeld, of raak je snel geïrriteerd.

Dan lijkt het leven uitzichtloos en zinloos en is er niets meer wat je boeit of waar je nog waar je plezier in hebt. En eigenlijk is er misschien ook wel niets meer wat je voelt.

In dat geval is er sprake van een depressie. Behandeling met uitsluitend medicijnen kan weliswaar tijdelijk verlichting geven, maar is op langere termijn een zinloze onderneming. Het is raadzaam om daarnaast een therapeut in te schakelen.

Een andere kijk op je leven

Een eenduidig antwoord op de vraag wat nu de oorzaak is van depressie is er niet. We kijken naar alle aspecten van je depressie, wanneer je depressief bent geworden, of je dit altijd al was of dat er een bepaalde gebeurtenis aan vooraf ging.

We kijken vooral hoe je een andere kijk op het leven kunt vinden en een ander gedragspatroon dat jou zou kunnen helpen de depressieve klachten te doen verminderen of verdwijnen.

Heb jij last van depressieve gevoelens? Neem dan contact met ons op.pauline-psycholoog-bodegraven

Bodegraven
✔ Individuele therapie
✔ Relatietherapie

Geen zweverig gedoe, maar praktische ondersteuning waardoor je direct aan de slag kan.

Contact


Therapie Waddinxveen

Waddinxveen
✔ Individuele therapie
✔ Relatietherapie & gezinstherapie
✔ Ook huisbezoek mogelijk

Samen gaan we op weg om te ontdekken wat je raakt en hoe je weer op een goede manier verder kunt

Contact


Psycholoog Gouda

Gouda
✔ Therapie & coaching
✔ Relatietherapie
✔ Kindertherapie

Ik streef al naar verandering vanaf de eerste sessie en geef je handvatten waarmee je direct aan de slag kunt.

Contact